top of page

Kertvilágítás: ügyes trükk térérzetünk növeléséhez

Frissítve: 2021. márc. 25.

Kívül tágasabb..., vagy csak úgy érezzük?

A kültéri világítás kialakításakor akkor voltunk ügyesek, ha a világítás által úgy érezzük, belülről tágasabbnak tűnik a külső tér, és olyan benyomásunk támad, mintha szert tettünk volna egy ráadás külső szobára. Nézzük, hogyan érjük el ezt a hatást?


Mindig alaposan gondoljuk át a fényforrások helyét és irányát. A várt hatást úgy érhetjük el, hogy a kert távolabbi részét is megvilágítjuk. Különleges látványt kölcsönöz az éjszakai kertnek egy távoli fényforrás, aminek fényét a kert falaira irányítjuk, ezzel annak szép textúráját is hangsúlyozzuk. Erre a célra besüllyeszthető lámpákat vagy leszúrható kültéri lámpákat használhatunk. A besüllyeszthető lámpákat szilárd burkolatba célszerű beépíteni.


TIPP! Kerti lámpáinkat mozgásérzékelővel is elláthatjuk. Választhatunk olyan típust, melyben a mozgásérzékelő a lámpába be van szerelve, ez az esztétikusabb megoldás. Ha nincs beszerelve, vásárolhatunk hozzá külön mozgásérzékelőt, aminek az az előnye, hogy azt a kert bármely pontján elhelyezhetjük. Így a házból kilépve a kert végében lévő lámpák is felkapcsolódhatnak, addig míg kint tartózkodunk.28 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page