top of page

Természetes formák természetközeli otthonokba

Frissítve: 2021. febr. 12.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Ezek a trendek kétségtelenül nem csak hétköznapi életünkben, de a lakberendezésben is erősödő jelentőséggel bírnak.


2020-ban ismét hódít a visszatérő irányzat: a természetközeliség megjelenítése az otthonokban. Nem véletlenül, hiszen a letisztult formák, áttekinthető terek, natúr anyagok, felületek eleve otthonosságot sugároznak. Merítsünk tehát ihletet a természetből, a gazdag mintavilág és az érdekes felületek bőven adnak inspirációt akár a színek, akár az anyagok terén!


A botanikus hatás elérése érdekében kezdjük a növényekkel: a megnyugtató zöld feldobja a legkisebb belvárosi lakást is, miközben oxigént termel. Fontosak emellett a tágas, nyitott terek is, melyek a szabadságot, a szabadban töltött időt jelképezik. A trendre szintén jellemző a természetes anyaghasználat, sok kő és fafelület megjelenítése, a környezetben megjelenő textúrák alkalmazása. Követve a természet megjelenését, sokkal inkább megengedettek a szabálytalan formák is.


Mindezek nem csak a lakberendezési tárgyakban vagy dekorációkban mutatkozhatnak meg, hanem akár a világításban is: A Nova Luce, a Zuma és az Azzardo termékei közt is találhatunk számos olyan darabot, melyet formaviláguk miatt könnyen illeszthetünk be egy természetközeli környezetbe. Az üveg lámpák is tökéletesen illenek egy naturális otthonba, hiszen áttetszőek, légiesek, jól átengedik a fényt, ott vannak, és mégis mintha ott sem lennének.


A Nova Luce legújabb kollekciójában a hűvösebb eleganciát idézi például az Ice termékcsalád, amely a jég formáját és színét hozza vissza átlátszó fehér üvegbúrájával. A Spada lámpák nyomott formái ezzel szemben úgy festenek, mintha kövek lennének, miközben a króm színű burák modern megjelenést sugallnak. Ötvözve a természetességet és az újszerű stílust tökéletesen illenek bármely helyiségbe. A Lava termékcsalád kézzel készült búrái a természet szabálytalan formáit jelenítik meg. A többféle méretben elérhető, arany, réz és króm színű lámpák a lakás bármely pontját különlegessé teszik.


A Zuma kollekciójában megtalálható Rock lámpacsalád a szabadban előforduló sziklákra emlékeztet. Szabálytalan formájával, egyenetlen üvegbúráival ideális környezetet teremt.

A Bastoni lámpák mindemellett design stílusú üvegborításukkal vízcseppek hatását keltik, visszahozva ezzel a természetességet, a frissességet otthonunkba.Szintén különleges az Azzardo Helena termékcsalád, borostyánszínű üvegbúráival. A kollekció lámpái esetében a beépített LED fényforrás eredményeként az egész üveg ragyog. Légies megjelenésüknek köszönhetően olyanok, akár a buborékok.


Egyértelműen látszik, hogy akár apró kiegészítésekkel is vihetsz természetességet otthonodba. Egy-két jól megválasztott kiegészítő vagy érdekes formájú lámpa is nagyon sokat számít, a funkción kívül a lakberendezés szempontjából is! Te melyiket választanád?

13 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page