top of page

Nyári hangulat egy kis lakásban

Frissítve: júl. 14.

Schäfer Anett lakberendezőnek kis alapterületű lakást kellett megterveznie úgy, hogy a megrendelő minden igényének megfeleljen. Az ügyfél kérése hogy, modern, otthonos, elegáns enteriör köszönjön vissza a lakásban. Nézd meg, hogy a lakberendező milyen funkcionális és esztétikus megoldásokat alkalmazott!


Ebben a lakásban kis alapterületen kellett minden szükséges funkciót elhelyezni. Mi jelentette a legnagyobb kihívást a térszervezésben? A lakás konyha-étkező részét meghatározta a 80x90 cm strang. Ezt az elemet igyekeztem úgy felhasználni, hogy a hátrányból előnyt kovácsoljunk. Kijelölte a konyha-nappali határvonalát, megadta az étkezőasztal szélességét és optikailag egy kis csalásban is a segítségemre volt azzal, hogy két oldalára nagyméretű tükrök kerültek. Mindent együttvéve látványos eleme lett a térnek.

Hogyan határozták meg, hogy milyen stílus az, ami a megrendelőnek tetszik, amivel azonosulni tud? A Megbízóimnak egy korábbi munkám tetszett meg, ami alapján megkerestek, az már adott egy irányvonalat. Több kérésük is volt, aminek igyekeztem megfelelni. Legyen modern, otthonos és tükrözze a szállodák eleganciáját. Úgy gondolom, ezeket sikerült együttesen megvalósítanunk.


Világítással kapcsolatban milyen elvárásai voltak a megrendelőnek? A funkcionalitás és az esztétikum egyaránt fontos volt. A megbízóim mindig részletes, helyiségekre bontott, több lehetőséget is tartalmazó konszignációslistát kapnak a lámpákról. Erre a listára csak olyan termékek kerülnek, amiket az adott térhez szakmailag jónak találok: megfelelő legyen a mérete, elég fényt biztosítson és mutatós is legyen. A kiválasztott lámpatesteket a megrendelés előtt együtt véglegesítjük.


Miben különbözik a konyhapultnál használt LED szalag a nappaliban rejtett világításként használt LED szalagtól? A konyhában használt, a szekrény aljába bemart LED biztosítja a munkapult megvilágítását. Egyenletes fényt ad, ami a konyhai előkészítés, főzés miatt elengedhetetlen. A nappaliban lévő LED-nek hangulatfény szerepe van, kisebb teljesítményű, de színhőmérsékletében azonos a konyhaszekrénybe szereltel. Szeretem a LED szalagoknak ezt a kettős tulajdonságát, ezeket a funkciókat rendszeresen használom a munkáimban.


A hálószobában miért a Nova Luce Montato lámpára esett a választás? Ez egy kiadásra szánt lakás. Ezért igyekeztem több elemet is úgy összeválogatni, hogy több szokásnak is megfeleljen. Így például, ha valaki szeret ágyban olvasni, akkor ez a lámpa egy jó megoldást nyújt erre. Ezen felül a formavilága belesimul az enteriőrbe, az egyedileg készített bársony falpanelekkel, a falra szerelt éjjeli szekrénnyel együtt légiesen könnyed megjelenést biztosít.


Köszönjük az interjút.


Tervező: Schäfer Anett


Képeken látható lámpák:

Nappali: Azzardo Amber Milano függeszték Hálószoba mennyezeti lámpa: Nowodvorski Viviane mennyezeti lámpa Hálószoba fali lámpa: Nova Luce Montato LED falikar Étkezőpult megvilágító: Zuma Line Pista LED függeszték Konyha: Zuma Line Sierra LED mennyezeti lámpa

208 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page