top of page

Megmutatjuk a 2019-es enteriőr tervezési pályázatunk közönségdíjas tervét

Frissítve: 2021. febr. 12.

A tágas terekhez és nagy belmagassághoz jól megválasztott világítási megoldásokkal fényárban úszik a tér. Mutatjuk hogyan!


2019-es enteriőr tervezési pályázatunk közönségdíjasa, Kárpát Mária egy belvárosi lakás átalakítására kapott megbízást Budapesten. A tervező egy lepusztult polgári lakásból valósított meg káprázatos otthont. A projekt nagy kihívást jelentett számára, mert a lakás teljesen lepusztult állapotban volt, a födém is le volt szakadva. Ebből a nagyon rossz állapotú, 76 nm-es, kétszobás lakásból kellett varázsolnia egy három szobás, két fürdőszobás,élhető otthont.


A tervező erősségének és a megrendelő kérésének megfelelően a régi polgári lakást modern stílusban álmodták újra. Az is fontos volt, hogy a környezet szolid, ám kellően elegáns legyen. Így a lakás minden részében visszafogott bézs árnyalatok uralkodnak. A változatosságot a fényes és matt felületek játéka, a csillogófém árnyalatú lakáskiegészítők és a különböző világítási megoldások adják.A világítás kialakításával a tervező arra törekedett, hogy összekösse a tereket, ugyanakkor bizonyos részeket hangsúlyozzon. A leszakadt födém helyreállítása és a nagy belmagasság miatt álmennyezetet épített be. Az egyenletes általános világítást, mely a tágas tereket összeköti a Nova Luce Tobia besüllyeszthető gipsz lámpák biztosítják. Ezeket az álmennyezetbe végig, egységesen, egymástól egyenlő távolságba helyezték. Bizonyos helyiségekben ezt egészíti ki a körbefuttatott, hangulatvilágításra is használható LED szalag. A falak egyhangúságát 3D burkolatok és egyedi panelek törnek meg, melyeket szintén körbefuttatott LED szalag emel ki a környezetből. A különböző térrészeket jól hangsúlyozzák a csillogó króm függesztékek, melyek összhangban vannak a lakáskiegészítők fémes árnyalataival.

19 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page