top of page

Ellentétek egyensúlya egy kiadásra szánt lakásban

Frissítve: 2021. febr. 12.

és ahogy ez a lámpaválasztásban visszaköszön.


2018-as enteriőr tervezési pályázatunk egyik közönségdíjasa az IndaHomeDesign, Hangyás Helga és Gyutai Szilvia munkája. A tervezők egy Budapest belvárosában található lakásból varázsoltak elegáns luxus apartmant, melyet tulajdonosa hosszú távú kiadásra szánt.


„Egy új enteriőr kialakításánál mindig figyelembe kell vennünk az ingatlan további életét, azaz kinek/kiknek és milyen céllal jön létre, alakul át. A tulajdonos határozott elképzeléseihez igazodva egy két hálószobás, két fürdőszobás, nappali-konyha-étkezős lakást terveztünk. Utóbbi funkciók egy légtérbe kerültek, de viszonylag jól elkülönülnek, így nem zavaró, ha többen használják a teljes helyiséget.” Árulta el Helga a vele készült interjú során.


Fontos szempont volt, hogy a lakásban nőies és férfias elemek egyaránt helyet kapjanak. A nappali és a konyha-étkező keményebb, határozottabb vonalú, férfias jegyeket hordoz magában.

A nappali egyik különleges eleme a kanapé mögötti LED szalag, amelynek színhőmérséklete és fényereje is szabályozható. A nappali és étkező közti harmóniát megtartva, mindkét helyiségbe a Zuma Balvi lámpacsalád került, ami játékos eleganciát kölcsönöz a férfias karakterű térnek. A közlekedőbe a fényjátékában is nagyon határozott vonalú Azzardo Gambino lámpa került. Ennek tökéletes elhelyezéséhez a tervezőpáros először papíron kirajzolta és kiszámolta a méreteket, fényszöget, majd a kiállásokat ezek alapján határozta meg.


A hálószobák képviselik a nőies vonalat. A tervezők a bútorok, kiegészítők és tapéták megválasztásánál a lágy vonalakat, halvány árnyalatokat keresték. Ezt sikerült megvalósítaniuk fehér, szürke és némi zöld színnel, ehhez illő kecses lámpákkal. Így került a szobába az Azzardo Krug függeszték, és az éjjeli szekrények fölé tökéletesen illő Nowodvorski Quebeck függeszték, melynek fénye a tapéta finom vonalvezetését is hangsúlyozza.
6 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page