top of page

Meglesnéd Szabó Győző otthonát? Mi megmutatjuk!

Frissítve: 2021. febr. 12.

Szabó Győző nemrég vehette birtokba családjával felújított otthonát. A frissen átalakított lakásban megmutatta mire figyelt a lámpák kiválasztásánál és mi varázsolja ezt a helyet az ő igazi, meleg, családi fészkévé.


- Mennyire vágtátok nagy fába a fejszéteket? Mennyire alakítottátok át, szabtátok a saját ízlésetekre az új lakást?

Számunkra nagyon fontos volt, hogy az új otthonunk tükrözze a személyiségünket. Amikor megvettük ezt a lakást, egész más volt a belső tér. A fölső szinten egybe nyitottuk a helyiségeket, így lett egy nagy és egy kicsit kisebb. Ebben az összefüggő térben találjuk a nappalit, az étkezőt és a konyhát. Az alsó szinten is mindent felújítottunk, itt alakítottunk ki egy kisebb gardróbot, egy fürdőt és a hálószobát, amelynek közvetlen kapcsolata van a kerttel.


- Hogyan indultál neki a világítás megtervezésének, a lámpák kiválasztásának?

Amikor az embernek lesz egy saját otthona, hirtelen rengeteg döntést kell meghoznia. Hogyan rendezi be, milyen kapcsolói, milyen bútorai legyenek és milyen fények legyenek. Ehhez megkerestem a fény tervező szakembert Szűcs Ádámot, az Elter Világítás munkatársát. Ő volt az, aki minket ebben segített. Több ízben eljött hozzánk, így helyben meg tudtuk mutatni az elképzeléseinket, de a budapesti üzletbe is gyakran tértünk be együtt. Itt pedig meg tudtuk nézni azt, ami számunkra érdekes: Egyrészt a kihelyezett mintákat, másrészt ha valami nem volt kiállítva, akkor a megbeszélt időpontra ő behozatta az üzletbe azt, amit megelőzően kiválasztottunk. A találkozások során az ő elképzelései, az ő kreatív gondolatai és ami elvárásaink elkezdtek összeérni, összecsengeni és így alakult ki a mostani, végleges állapot. Nem tudom, hogy el tudnám másként képzelni a világítást, mint ahogy végül megvalósítottuk.


- Melyik a legötletesebb lámpa vagy világítás a lakásban, ami a személyes kedvenced?

Nagyon-nagyon ízléses és ötletes, hogy hogyan lehet kitágítani a teret egy világítási alap ötlettel. A nappaliba ugyanis egy olyan lámpát választottunk, aminek a lába, a konzoljai mozgathatóak és 1 m szélességtől akár a 3 m-es fesztávúra is ki lehet nyújtani. Ezt a lámpát az üzletben fedeztük fel és azonnal kiválasztottuk, mert könnyed és különleges.


- Szisztematikusan, helységenként választottatok lámpát, vagy volt olyan, amelyik szerelem első látásra volt, a helyét pedig később találtátok meg?

Van a lakásban egy lámpa, amihez ragaszkodtam, név szerint Capo. Nem tudtam pontosan, hogy hova fog kerülni, de tudtam, hogy majd megtaláljuk a megfelelő helyét. Van egy körív, a nappali és az étkező között, ahol megy le a csigalépcső az alsó szintre. A gyönyörű spot fény, a gyönyörű lámpaburával pontosan azt az ívet világítja meg, ami a csigalépcső köríve.


- A gyerekszobába ki választott lámpát. Engedtétek, hogy a fiatok maga válasszon? A gyerekszoba lámpájával szemben elvárás volt, hogy ne legyen annyira komoly, vagyis olyan legyen, ami egy gyerekszobába illik. Ebben a Misi véleményét, az ő segítségét is kértük. Mi tettük az ajánlatokat neki, úgy ahogy a világítási szakértő tette nekünk, de ő választotta ki a lámpát azok közül, amiket mi kaptunk. Abszolút beleszólt, hiszen ez az első saját gyerekszobája.


- Melyik a kedvenc zugod a lakásban?

Az alsó szint hálószobája a kedvencem, mert amikor felhúzzuk a rolókat, a beáramló fény megszínezi a falak pisztácia zöldjét. Az ágy mellé kiválasztott lámpa nagy kedvencem. Ezt nem csak kihúzni tudom, ha olvasni szeretnék itt, hanem forgatni is. Pont úgy lehet beállítani, ahogy én szeretem. A hálóban van még egy hely, az ablak elé helyezett kanapé, ami különleges. Innen gyönyörűen kilátok a kertre is. A hálószobánk számomra egy nagyon speciális helység, olyan mintha egy belsőépítészeti magazin kellős közepén ülnék, de közben tudom, hogy ez nem egy magazin, hanem az én saját otthonom.


Köszönjük az interjút. Hosszú, boldog családi életet kívánunk az új otthonodban.Még több részletet mutat meg Szabó Győző az otthonából és a kertjéből a vele készült kisfilmben! Nézd meg a vele készült teljes interjút YouTube csatornánkon!306 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page