top of page

Design trendek 2019

Frissítve: 2021. febr. 12.

Itt az aranykorszak! A lakberendezésben visszatér a 70-es évek stílusa, a lámpák színárnyalatban, formavilágban ehhez igazodnak.


A korszak meghatározó színe a francia-arany. Ez a visszafogott, de mégis elegáns, luxusérzést keltő árnyalat jelenik meg az enteriőrökben, lakáskiegészítőkben, bútorok dekor berakásaiban, lámpák elemeiben. A drapériákban, textíliákban mély tónusú bársonyok kerülnek előtérbe, mint például smaragdzöld, indigókék. Ezekkel a sötét árnyalatokkal a matt arany jól harmonizál. A bársonyos textíliák és arany árnyalatok együtt idézik a 70-es évek amerikai stílusát.


Az irányzat másik lényegi eleme a formavilág. A minimalizmus által használt szögletes bútorokat felváltják a lágyabb, ívelt vonalvezetésű, lekerekített háttámlájú fotelek, kanapék. Az íves vonalakat határozott, geometriai formák egészítik ki. Ez a vonalvezetés érvényesül az idei design lámpáknál is, ezekre a típusokra jellemző az átlátszó vagy opál üveg bura és francia-arany használata.A Nova Luce Baladona a francia-arany és kristály kombináció megtestesítője. Jó választás, ha igazán különleges lámpát keresel, mely a tér fő dekorációs eleme. A kristályon átragyogó fény a szivárvány minden színében tündököl, így az összhatás még csillogóbb.2 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page