top of page

Nem csak világít, annál többet is tud - lámpák extrákkal

Frissítve: 2021. febr. 12.

Ahogyan számos használati eszköz megváltozott körülöttünk az elmúlt évtizedek során, ugyanígy fejlődött a világítás is. Már nem csak egyszerűen azt várjuk el egy lámpától, hogy fényt adjon, hanem számos más funkció is felértékelődött.


Míg korábban a lámpa egyetlen célja az volt, hogy bevilágítsa otthonunkat, a 21. században már sokszor elvárás, hogy a fényforrás egyben használati tárgy, funkcionális eszköz is legyen.

Ezt ismerte fel a görög Nova Luce is, amikor megalkotta idei kollekcióját, hiszen számos olyan lámpát csempészett bele, ami sokkal több egy átlagos világítóeszköznél.


Ilyen például a Room LED fali lámpa, ami azon túl, hogy kifinomult modern stílusával minden szoba éke, egyben vezeték nélküli gyorstöltőként is funkcionál mobiltelefonod számára (QI vezeték nélküli gyorstöltéssel kompatibilis készülékékkel működik). Ahhoz, hogy feltöltsd telefonod, csak rá kell tenni a lámpa jobb oldali tartó részére és máris hatra dőlhetsz olvasni vagy filmet nézni, míg a telefonod feltöltődik.Hasonlóan okos megoldást nyújtanak a Maya lámpák, melyek teljes szabadságot biztosítanak otthonodban. A kis hordozható hangulatfény nem csak dekorvilágítás, hanem egyben egy Bluetooth hangszóró is. Csatlakoztasd bármely okos eszközöd és már szólhat is a zene. Tökéletes megoldás a teraszra vagy akár a hálószobába, de valószínűleg kamasz gyermeked is örömét leli egy ilyen szuper eszközben.Szintén tökéletes megoldás lehet hálószobádba a Nova Luce Zen lámpacsaládja, ami egyben két beépített LED fényforrást is tartalmaz. Az egyik a falra veti a fényt, a másik pedig egy billenthető és forgatható olvasókar, aminek köszönhetően tökéletes társad lehet az esti könyvolvasásban. A két fény ráadásul külön kapcsolható. Bizony itt sem feledkezett meg a gyártó egy kis extra funkcióról, ugyanis Zen lámpád egyúttal USB töltőként is használhatod, így lefekvéskor csak felhelyezed a töltőre a telefonod, te pedig élvezhetsz egy jó könyvet az ágyban.A Nova Luce idei kollekciójában nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a modern design mellett jól kihasználható, funkcionális termékeket készítsen. Te melyiket próbálnád ki legszívesebben?

17 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page