top of page

Ezért érdemes LED-et választani

Frissítve: 2021. febr. 12.

Egyre elterjedettebbek az energiatakarékos megoldások, így sokunk számára már nem számít újdonságnak, hogy egy 10-12 Wattos LED-del ugyanakkora fényerősséget el tudunk érni, mint korábban egy 100 Wattos villanykörtével.


Ennek oka, hogy a LED-ek kilencszer kevesebb energiát fogyasztanak mint a hagyományos izzók, így a hagyományos izzókhoz képest LED-ek használata akár 90%-os energia- és költségmegtakarítást eredményez! Nem mellesleg, egy LED fényforrás élettartama több mint 25000 óra (átlagos használat mellett több mint 15év), ami a kb. 1.000 órát világító hagyományos izzóénak 25 szöröse. A hosszú élettartamnak köszönhetően ritkábban kell cserélni, ezért ideális lehet nehezen megközelíthető helyek bevilágítására is, ilyen például a homlokzat.


Az már csak a hab a tortán, hogy egyre változatosabb méretben és formában találkozhatunk velük (szivar, körte, gömb vagy gyertya alakban is), így mindenki könnyedén megtalálja a lámpához stílusban és méretben passzoló megoldást.


A LED-ek további előnye, hogy nem csak a hőtermelésük minimális, így felhasználhatóak olyan helyeken is, ahol a melegedés veszélyforrás lehet (pl. gyerekszobában), de az energiatakarékos fényforrásokkal ellentétben a gyakori ki- és bekapcsolás nem rövidíti az élettartamát és a bemelegedésre sem kell várni.


Ha áttérünk a környezetbarát és gazdaságos LED fényforrásokra, akkor megtapasztalhatjuk, hogy beszerzésük hosszú távon megtérül, hiszen villanyszámlánkat is csökkenthetjük. Sok szempontból érdemes tehát energiatakarékos izzóra váltani, folyamatosan átállni egy költséghatékony és környezetkímélő megoldásra!

11 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page