top of page

Ezért érdemes LED-et választani

Frissítve: 2021. febr. 12.

Egyre elterjedettebbek az energiatakarékos megoldások, így sokunk számára már nem számít újdonságnak, hogy egy 10-12 Wattos LED-del ugyanakkora fényerősséget el tudunk érni, mint korábban egy 100 Wattos villanykörtével.


Ennek oka, hogy a LED-ek kilencszer kevesebb energiát fogyasztanak mint a hagyományos izzók, így a hagyományos izzókhoz képest LED-ek használata akár 90%-os energia- és költségmegtakarítást eredményez! Nem mellesleg, egy LED fényforrás élettartama több mint 25000 óra (átlagos használat mellett több mint 15év), ami a kb. 1.000 órát világító hagyományos izzóénak 25 szöröse. A hosszú élettartamnak köszönhetően ritkábban kell cserélni, ezért ideális lehet nehezen megközelíthető helyek bevilágítására is, ilyen például a homlokzat.


Az már csak a hab a tortán, hogy egyre változatosabb méretben és formában találkozhatunk velük (szivar, körte, gömb vagy gyertya alakban is), így mindenki könnyedén megtalálja a lámpához stílusban és méretben passzoló megoldást.


A LED-ek további előnye, hogy nem csak a hőtermelésük minimális, így felhasználhatóak olyan helyeken is, ahol a melegedés veszélyforrás lehet (pl. gyerekszobában), de az energiatakarékos fényforrásokkal ellentétben a gyakori ki- és bekapcsolás nem rövidíti az élettartamát és a bemelegedésre sem kell várni.


Ha áttérünk a környezetbarát és gazdaságos LED fényforrásokra, akkor megtapasztalhatjuk, hogy beszerzésük hosszú távon megtérül, hiszen villanyszámlánkat is csökkenthetjük. Sok szempontból érdemes tehát energiatakarékos izzóra váltani, folyamatosan átállni egy költséghatékony és környezetkímélő megoldásra!

9 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page