top of page

Egy szint, egy tér, több funkció

Frissítve: 2021. febr. 12.

Megfelelő világítással a funkciók is elkülöníthetők. Károlyi Zsuzsanna lakberendező így adott helyet több különböző tevékenységnek egy tágas térben.


2018-ban meghirdetett enteriőrtervezési pályázatunkban méltán kapott helyezést a közönségdíjasok között Károlyi Zsuzsanna lakberendező. Projektje egy 100 négyzetméteres családi ház földszinti részének átalakításáról szólt, ahol a cél egy tágas, családi és baráti összejövetelekre alkalmas tér, kialakítása volt. A nagy helyiségben helyet kapott a nappali, étkező, L alakú reggeliző és konyhasziget.

A tervező a lámpák kiválasztásában a funkcionalitást és megjelenést egyaránt szem előtt tartotta. Választása a Nowodvorski Eye családra esett, amely fő világítást ad az étkezőasztalnak és a nappalinak. Ezt egészítik ki a gipszkarton álmennyezetbe süllyesztett technikai lámpák. A nagy tér központi eleme az oszlop köré szerveződő L alakú konyhasziget és reggelizősarok. Itt külön szempont volt, hogy a tulajdonosok az asztal teljes egészét meg tudják világítani, ezért került fölé a Nowodvorski Imbria függeszték. Ez a modell a lakberendező személyes kedvence. A nappaliban látható fapanelek kiemelésére, és a konyhai munkafény kiegészítésére mennyezeti spot lámpák kerültek szintén a Nowodvorski Eye családból.A lámpák megjelenésében teljes az összhang, egyszerű vonalvezetés, hengeres formák követik egymást, tökéletesen illeszkednek a modern térbe. A színeket illetően a fényes fehér felületeket szürke, fekete és sötétkék elemek kontrasztja ellensúlyozza, a fa és fa hatású kiegészítők és egy kevés púder szín biztosítja a tér otthonosságát.

A hálószobában semleges fehér és szürke színek mellett használt zöld és rozé kiegészítők teremtik meg a harmóniát az éjjeli szekrények feletti Nowodvorski Globe Copper függesztékekkel.
11 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page