top of page

Amikor az elképzelés "láthatóvá válik"


Amikor az ember házat épít, rengeteg, addig ismeretlen kihívással találja szemben magát. A döntések megkönnyítéséhez mi szakértő tanácsadással, világítástervezéssel tudunk hozzájárulni. De melyek a tanulságok és tapasztalatok egy építkező szemszögéből, aki igénybe vette ezeket a szolgáltatásokat? H. Krisztina mesélt erről:

Mi volt a legnagyobb kihívás számotokra, amiért szakértőhöz fordultatok?

Legfontosabb szempont számunkra az esztétika volt, mindemellett a praktikumra és az energiatakarékosságra is figyelni szerettünk volna. Ahhoz segítséget kellett kérnünk, hogy az adott helyiségekben mennyi fényerőre lesz szükségünk és a kiválasztott világítótestek elegendőek-e az adott helyiség megvilágításához. Segítséget kaptunk abban is, hogy melyik megoldás praktikus, melyik nem javasolt nálunk a bútorok elrendezése miatt illetve, hogy melyik lámpát pontosan hol helyezzük el, azok hogyan legyenek kapcsolhatóak (külön-külön vagy egyszerre).

Miért volt hasznos Nektek, hogy a világítás kiépítése előtt láthattátok a végeredményt 3D-ben?

Mert az elképzelésünk így „láthatóvá vált”, azaz láthattuk, hogy a kiválasztott lámpák, illetve megoldások mekkora fényt fognak adni, a helyiség melyik részét milyen erősen világítják meg, így könnyen el tudtuk dönteni, hogy a látvány megfelel-e az elképzeléseinknek.

Miért gondolod úgy, hogy hasznos volt számotokra világítástervezési szolgáltatásunk?

A világítástervezéssel kreatív, és energiatakarékos megoldásokat kaptunk, melyek igazodnak a ház belső berendezéséhez is, a végleges összhatással pedig nagyon elégedettek vagyunk, pozitív élményt biztosított számunkra. Nagyon ritka az, amikor valaki úgy kezeli más problémáját, mintha a sajátja lenne. A tervező velünk együtt gondolkodva, a mi helyzetünkbe képzelve magát úgy tervezte meg – és szemléltette többféle módon- az egész ház teljes megvilágítását, hogy ahhoz mi már hozzátenni sem tudtunk. Egyszerűen tökéletesen megoldotta helyettünk ezt a feladatot.
46 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page