top of page

Amikor a vezeték is dekorál: Spider rendszerek

Frissítve: 2021. febr. 12.

Léteznek olyan világítási problémák, melyek a legegyszerűbben és legköltséghatékonyabban spider rendszerrel oldhatók meg. Ismerd meg a rendszer előnyeit, felhasználási módjait! MIK EZEK?


Mit hívunk spider rendszernek?


A Spider rendszerben mindig van egy központi elosztó, amelyre számos, akár különböző típusú függesztett vagy mennyezeti lámpát is lehet csatlakoztatni. A lámpafejek a vezetékekre rögzítettek, így nem a lámpatest karjai tartják, hanem a tetszés szerint elhelyezett vezetékrögzítők. A vezetékek a rögzítők segítségével futhatnak a mennyezeten, a falon, de akár kombináltan is, ízlés szerint lehetnek feszesek vagy dekoratívan be is lóghatnak, ettől alakul ki a pók szerű kinézet, ami az elnevezést inspirálta.Mire jók a spider rendszerek?


A spider rendszerekkel a kiállástól függetlenül alakíthatjuk egy-egy helység világítását. Egyrészt olyan helyen kínálhatnak jó megoldást, ahol a meglévő, esetleg nem a legideálisabb helyen található áramkiállástól kell elvezetni az áramot oda, ahol a fényre szükség van, ahol nagyobb terek többfunkciós világítását kell megoldani egy áramkiállásról (pl. konyha - étkező, háló) és nem szeretnénk vésni egy már lakott otthonban, másrészt az akár 7m hosszú vezetékeknek köszönhetően nagy terekben, nagy belmagasság esetén. A legtöbb típust akár a későbbiekben, felszerelés után is lehet bővíteni, ha mégsem lenne elég a tervezett fény.Ha nincs egyáltalán áramkiállásod, de fali vagy mennyezeti megoldást szeretnél, szintén jó választás ez a típus, hiszen a fali csatlakozó dug-villás vezetékkel is összeköthető, vagyis a lámpa fali konnektorról is üzemeltethető, a Cameloen rendszer külön konnektoros csatlakozójával.


A látszó vezetékek által érdekes világítási megoldást kínálnak loft stílusú vagy modern otthonokba is, hiszen a vezetékek játékosságával az üres falakat egyedileg dekorálhatod. Kedvelt a legyező forma, a cikk-cakk és a csavarások. Modern otthonokhoz javasoljuk a feszes vonalakat, szögleteket, loft stílusú környezetben a lenge vezetékek is megállják a helyüket.Választhatsz kész spider lámpát, melynél nem kell gondolkodnod hány vezetékrögzítőt vagy burát rendelj, ilyen termékek a Nowodvorski Dover, Nova Luce Marce és Luccelo.


Ám az egyedileg összeállítható rendszerek esetében sokkal nagyobb szabadságod van. Mind méretben, formában, színekben saját igényekre szabhatod a lámpát. Megválaszthatod milyen hosszúságú vezetékeket szeretnél, hány és milyen burát helyezel el rajta, milyen vezetékrögzítő tetszik. Ilyen típusok az Azzardo Ziko, az AQForm Spider és a Nowodvorski Cameleon System.

Ha segítségre van szükséged keresd szaktanácsadóinkat, szakkereskedőket vagy lakberendező partnereinket.

180 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page