top of page

A lakásvilágításon túl: Nowodvorski technikai lámpák

A több, mint 25 éves lengyel Nowodvorski gyár idén nagy lépést tett a technikai lámpák irányába. Eddig főként modern, skandináv és loft lámpák gyártásával foglalkozó cég legújabb kínálata messze túlmutat az otthonvilágításon.

Új katalógusa kifejezetten olyan funkcionális lámpákat tartalmaz, melyek technikai tudása, teljesítménye, minősége alkalmas üzletek, csarnokok, irodaházak világításának megvalósítására. A lámpák mind megbízható Philips és Osram alkatrészeket tartalmaznak, a gyártó 5 év garanciát biztosít új termékeihez.


A technikai világításban a lámpák teljesítménye nem csak a fényerősségen múlik, sok más paraméter szerepet játszik a világítás minőségében. Rendkívül fontos tényező a színvisszaadási index, amely ezeknél a lámpáknál nagyobb, mint 90. Ez azt jelenti, hogy a természetes fényekben látható színeket több, mint 90%-ban visszaadják a valóságnak megfelelően. Élettartamuk hosszú, 50 000 üzemóra világításra tervezték őket, szemben egy általános LED fényforrás 15 000 üzemórás átlag értékével. Mindegyik kapható természetes fehér (4000K) és meleg fehér (3000K) színhőmérsékletű változatban is. Az igényekez és a felhasználáshoz mérten az egyes típusokon belül választhatunk különböző világítási szögű verziók közül.


De nézzünk bele jobban a legfontosabb termékek erősségeibe!


Milo sínrendszeres lámpák

A családnak kisebb (15W) és nagyobb (25W) teljesítményű változata is létezik. A tervezésénél fontos szempont volt a személyre szabhatóság, ezért került a lámpa csomagolásába 3 különböző világítási szögű lencse. A lencsék könnyen cserélhetőek a lámpafejben, így beállítható a kívánt világítási szög. Az alábbi ábrák szemléltetik, hogy a 11, 21 és 31 fokos világítási szögű lencsékkel 7m-es belmagasságig milyen fényerősséget (lx) biztosít a lámpa. Egy irodahelyiségbe pl. 1m-es magasságban 500-600 lux szükséges a munkavégzéshez. Látható tehát, hogy nagy belmagasságú terekhez is jó választás ez a típus.
Nea sínrendszeres lámpák

20, 30 és 40W-os teljesítménnyel kaphatóak. A Nea lámpák is 3 lencsét tartalmaznak, 15, 23 és 36 fokos világítási szöggel, ráadásul egy káprázásmentesítő rács is belekerült a csomagolásba, mely mint a lencsék tetszés szerint helyezhető a lámpafejbe. Használatával a káprázásmentesség (UGR) értéke csökken, ez kedvez az irodai munkavégzésnek, mert az emberi szem kevésbbé fárad el alacsony UGR értékkel rendelkező világítás mellett. Európai szabvány, hogy a 19-esnél kisebb káprázási értékkel rendelkező világítás felel meg irodai munkavégzésre vagy oktatásra. A Nea lámpáknál ez az érték mindössze 15.A Milo és Nea lámpák egyterű lakásokban, éttermekben vagy más nagyobb alapterületű helyiségekben nagyon praktikusan használhatók, hiszen három áramkörösek. Ez azt jelenti, hogy a bekötött lámpák három világítási zónára oszthatók, melyek külön-külön kapcsolhatók. Az Eurotrack szabványnak megfelelő szintén három áramkörös Unipro sínekkel kompatibilisek. Itt láthatod, milyen egyszerűen választható ki a Milo lámpán a kívánt áramkör.KEA süllyeszthető lámpák

Egyszerre esztétikusak és magas minőségű fényt biztosítanak a Kea lámpák. A lámpabelső fényes ólom színű bevonatot kapott, ettől nyújt olyan szép látványt. 
És, hogy mi biztosítja a jó világítást?

A 20, 30, 40W-os teljesítménnyel kapható lámpák 65 fokos szögben világítanak. Fényerősségük a teljesítmény függvénye, 1150, 1850 és és 2700 Lumen lehet, szemben egy átlagos beépített LED-es süllyeszthető lámpa 400-500 Lumen körüli fényerő értékével. Káprázási értékük alacsony, 19-nél kisebb. IP44-es vízvédelmük van, tehát fröccsenő víz ellen védettek. Alkalmasak irodaterekbe, oktatási intézményekbe éttermekbe, üzletekbe, uszodákba nagy belmagassághoz is.Ha sínrendszeres lámpafejeket, LED paneleket, spotlámpákat keresel, a Nowodvorski Commercial Lighting termékei között biztosan megtalálod az igényednek megfelelőt.

43 megtekintés
bottom of page