top of page

Egy panorámás villaház és a fényűzés titka

Frissítve: 2021. febr. 12.

Ez a projekt harmadik helyezést szerzett 2019-es enteriőr tervezési pályázatunkon. Nézd meg, hogyan alakított ki a tervező luxuskörnyezetet!


Szebellédy-Samu Judit egy panorámás villaház három lakásának és teremgarázsának berendezési tervezésére kapott felkérést. A projektben nagy kihívását jelentett, hogy az építtető mindössze két fényképpel érzékeltette a megcélozni kívánt hatást, és jelezte, hogy a lakások kialakításánál az elsődleges szempont a fényűzés. Így két fotó alapján kellett megtalálni azt a stílust, ami mindhárom lakáshoz megfelelő. A fő cél a megálmodott lakások értékesítésének a megkönnyítése volt, vagyis nem tudni pontosan, ki lesz a tulajdonos, ezért olyan stílusban kellett tervezni, ami bármilyen igényes vevőt kielégít, akár modernebb, akár klasszikusabb ízlésű.


A tervező ezért nagyvonalúan eklektikus luxuskörnyezet kialakítására törekedett, mely fiatalabb és idősebb generáció számára is megfelelhet. Ehhez nagyon finoman kellett bánni a különböző stíluselemekkel, ügyelni az összhang megtartására.


Az elsőként megtervezett emeleti lakás hangulatát a dió és a bronz árnyalatok uralják. A lámpák egyediségükkel képviselik a luxust. A nappali-étkező konyha részhez az egymást jól kiegészítő Nova Luce Vitton család lámpái biztosítják a helyi világításokat, a nappali dohányzóasztala fölé a stílusban tökéletesen illő Nova Luce Agrigento függeszték került. A konyhában arany betétes Azzardo Remo mennyezeti lámpák adnak általános fényt. Ebben a lakásban sikerült annyira jól eltalálnia a stílust, hogy az építtető azt kérte a másik kettő is hasonló legyen.A másik két lakás esetében a tervező az egyedi atmoszférát biztosító finom, ám hangulatilag jelentős módosításokkal élt. A földszinti lakás világosabb és ettől légies érzetű lett, púder és világos fém felütésekkel. A légies hatás miatt esett a választás a Nova Luce Orlando és Nova Luce Vegas függesztékekre, melyek kellő fényt biztosítanak a nappli és étkező résznek. A konyhapult fölé színben, formavilágban illő Nova Luce Palencia lámpák kerültek. A konyhában szintén arany betétes Azzardo Remo lámpák nyújtanak általons fényt.A szürke alaptónusú panorámás penthouse lakást pedig márvány felületek, arany és rózsaarany részletek határozzák meg. Ennek megfelelően a változatos fém árnyalokban csillogó Zuma Loya függeszték világít a nappali dohányzóasztala fölött. Az étkezőben a napjainkban divatos formavilágú Zuma Riano függeszték ad megfelelő fényt. A konyha általános világításáról az AQForm Kari LED spotlámpák gondoskodnak.A nyílt alaprajzú lakások központja a nagyvonalúan egymáshoz kapcsolódó nappali-étkező-konyha. A nappali és a folyosó közé az egyes lakások hangulatának megfelelő térelválasztó elem került. Az elhelyezkedésből kiindulva a leendő lakók joggal várhatják el, hogy a lakások belső kialakítása, hangulata és egyes részletei is a legexkluzívabbak legyenek, és ez teljesült is. A bútorok, lámpák és dekorációs elemek a felső kategóriából is a legválogatottabbak. A különböző stílusjegyeket minden lakásban az egyedi dombornyomott és többszínfestett Sumisura-fal fogja össze.


A villaházhoz teremgarázs és tárolók is tartoznak, melyek kialakítása szintén a tervezői munka részei voltak. Az építtető kérésére a tároló helyiségben egy mosókonyha is helyet kapott. A világító testek képen látható különleges alakzatának megvalósításához a tervező egyedi gyártású AQForm Set Tru besüllyeszthető technikai lámpákat választott.

17 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page